Falco Friedman - Filmmaker

Falco Friedhoff

Sinds 1985 werkt Falco Friedhoff als onafhankelijk filmer en produceerde vele opdrachtfilms. Daarnaast maakte hij een aantal vrije producties. De vrije producties die Falco Friedhoff maakte zijn:

Siep Dooper en zijn zoon Luut Dooper en hun verzameling John Deere tractoren

Een impressie van de verzameling antieke twee cilinder John Deere tractoren van vader en zoon Dooper. We zien eerst die verzameling ( meer dan 30 stuks) en vervolgens een dag ploegen met een aantal machines. Er is speciale aandacht aan het onmiskenbare geluid besteed waardoor een unieke geluidstrack is ontstaan van ongekende kwaliteit.

Lengte: 50 minuten

Voorvertoning Bestellen

Siep Dooper collection

Hooked on Tradition

Deze film geeft een impressie van de historische, maar nog steeds werkende "steambrewery" in Hook Norton, England.(Zie: www.hooknortonbrewery.co.uk)

De Hook Norton brewery is in 1849 opgericht. Deze torenbrouwerij heeft een bijzondere architectuur en gebruikt nog steeds antieke machines zoals een stoommachine. De film is een soort reis in het verleden en toont het hele brouwproces. Uw gids is de hoofdbrouwer en directeur James Clarke.

De film is Engels gesproken.
Lengte: 30 minuten

Voorvertoning Bestellen

Hooked on tradition

Ulbe Rienkz, een Zwaga!

(Over de genen van het Skûtsjesilen) Nederlandse versie.
Een documentaire van 85 minuten over de tradities van het Friesche Skûtsjesilen. Wedstrijdzeilen met vrachtschepen is al eeuwen oud. Na de tweede Wereldoorlog werden zeilschepen niet meer gebruikt om vracht te vervoeren, maar de tradities van het ‘hurdsilen’ zijn voortgezet in het Skûtsjesilen.

Deze film volgt een van de grote namen onder de schippers (de familie Zwaga levert al vele generaties kampioenen) tijdens het hele seizoen. De kijker krijgt een blik achter de schermen en gaat mee aan boord tijdens de wedstrijd. Alle 11 wedstrijden komen aan bod en voor de goede waarnemer zijn alle tradities te zien.

Speeltijd: 85 minuten

Ulbe Rienks, in Zwaga!

(Oer de genen fan it skûtsjesilen) Fryske versie. Pake Ulbe Zwaga wie in leginde, jierren ûnferslaanber. Heit Rienk wie fakman, mei gefoel foar striid en each foar it túch. Mei de genen fan Ulbe Rieks Zwaga,skipper fan Ljouwert, sit it wol goed. Skûtsjesilen hat syn hert en syn bemanning foarmet in sterke, fleurige ienheid. Sa in skipper makket wat mei yn in skûtsjejier. Fan tarieding oant priisútrikking, fan seilfermeitsjen oant stúdzje op de regels makket allegear diel út fan in bloeiende tradysje. "Turbo Ulbe" heart der by. Mar liket er as Zwaga op syn forfaars?

De dokumintêre "Ulbe Rinks,in Zwaga" jout yn in spannende ympressy antwurd op dy fraach. Mar folle mear noch jout hja in byld fan it skûtsjesilen fan hjoeddedei,mei unike opnamen fan striid,spanning, teloarstelling en feest.

Mei hystoaryske bylden fan 1944(Polygoon Journaal),
1952 en 1965 (Bert Haanstra).

Spyltyd:85 minuten.

Voorvertoning Bestellen

 

Ulbe Rienksz een Zwaga

 

 

Ulbe Rienksz een Zwaga